DERMATOLOGIJA

Mladeži

Može se slobodno reći da su mladeži još uvek tabu tema. Često su uzrok neopravdanog straha u vezi izgleda, veličine, vremena pojavljivanja, ali posebno u vezi njihovog uklanjanja.

Mladež na mestu gde se stalno povređuje ili smeta estetski može se potpuno bezbedno i bez ožiljaka ukloniti raditolasnom metodom dr Igora Jeremića. Intervencija traje nepun minut, bezbolna je i bez posledica.

Mnogo je promena na koži tela koje mogu probuditi bezrazložni strah. Te promene u najvećem broju slučajeva podsećaju na mladeže. Ono što sami pacijenti, ali i lekari mešaju sa mladežima su seboroične keratoze i meki fibromi.

Danas u svetu postoji jedan moderan stav povodom uklanjanja mladeža. Po tom stavu jedini riziko faktor za mladež je sunce i genetska predispozicija, a ne trauma (slučajna povreda mladeža). Tako da ukoliko osoba želi da ukloni mladež bez obzira što on ne zadovoljava gore pomenute kriterijume to može učiniti iz čisto estetskih razloga. Ranije prihvaćeno mišljenje čak i od strane lekara da mladež ne treba dirati je apsolutno pogrešno i zastarelo zbog straha od malignog melanoma.

Radiohirurgija frekvencije 4MHz nudi apsolutnu prednost i komfor za pacijenta i neuporedivo bolji estetski rezultat bez krvarenja, šavova i kasnijeg ožiljka, bez obzira na lokalizaciju samog mladeža, a uz to terapijski rezultati su u svemu identični. Postupak je uz prethodnu lokalnu anesteziju apsolutno bezbolan i traje ne više od 30 sekundi.

Više o mladežima i njihovom uklanjanju možete pogledati na sajtu drigorjeremic.com

Pogledajte kako se radiotalasnom metodom mladež skida bezbolno i bez ožiljaka za 30 sekundi:
Radiotalasno uklanjanje mladeža - pre i posle Radiotalasno uklanjanje mladeža - pre i posle Radiotalasno uklanjanje mladeža - pre i posle

Seboroične keratoze

Bezazlena promena (obično višebrojna) na koži - česti uzrok pogrešne dijagnoze lekara sa izazivanjem nepotrebne panike kod pacijenta

Seboroična bradavica je poznatija pod nazivom seboroična ili staračka keratoza. Nazivaju ih još i staračkim flekama, ali pošto se javljaju i kod mlađih osoba ovakav naziv u stvari ne odgovara u potpunosti. To su u stvari dobroćudni tumori epidermisa građeni od epitela i strome koji su raspoređeni u pravilnom odnosu. Relativno su česte promene na koži koje se susreću u srednjoj i starijoj životnoj dobi kod osoba oba pola, sa najvećom učestalošću između 35. i oko 60. godine života, mada postoje i takozvani juvenilni oblici (kod adolescenata), ali su jako retki

Kao prvo, iskustvo je prvo pravilo u dijagnostici. Često keratoza može izgledati zastrašujuće i da to zavara ne samo pacijenta, već i lekara. Obično su to svetlo do tamno braon, pa čak i crne pločaste tvorevine na koži od nekoliko milimetra, pa do 2 i 3 cm, pojedinačne ili slivene jedna na drugu.

Vremenom se hiperplastične resice koje prodiru u dubinu keratotične starije promene dele na režnjeve, tako da sa prisutnim melaninom često navodi pacijenta i lekara na diferencijalno dijagnostičku sumnju da se radi o mladežima. To je često razlog za odlaganje intervencije, pa se nove keratoze neprekidno javljaju, a stare promene uvećavaju, što će svakako otežati njihovo kasnije otklanjanje i kozmetički efekat same intervencije učiniti lošijim.

Prema tome, opet je nesumnjivo po svojim rezultatima metoda izbora radiotalasna metoda uklanjanja. Lateralno oštećenje tkiva manje od deset mikrona i specijalni nastavci omogućavaju skidanje promene bez obzira na njenu starost i veličinu, bez oštećenja bazalnog sloja.

Više o seboroičnim keratozama i njihovom uklanjanju možete pogledati na sajtu drigorjeremic.com

Radiotalasno uklanjanje keratoza - pre i posle Radiotalasno uklanjanje keratoza - pre i posle Radiotalasno uklanjanje keratoza - pre i posle

Meki fibromi

Meki fibromi su benigne izrasline na koži tela koje mogu biti urođene (ređe) i stečene, a porekla su vezivnog tkiva, a ne virusne etiologije. Možemo ih sresti u gotovo svim dobima, s tim što su kod dece znatno ređa pojava. Obično se sreću u srednjoj i starijoj životnoj dobi. Kao uzrok se navodi hronična iritacija, hormonski disbalans, gojaznost.

Osim estetski ružnog izgleda, meki fibromi mogu izazvati i niz drugih problema. Povređivanje i uvrtanje baze može biti jako bolno. To se obično dešava kada se fibromi nalaze na mestu kaiša ili bretela. Nasilno kidanje peteljke praćeno je obilnim krvarenjem. U prevojnim predelima, pogotovo u toplijim mesecima, javlja se svrab, iritacija, često i ekcem u tom predelu sa sekundaranom infekcijom.

Pošto je promena na peteljci kod mekih fibroma manjih dimenzija, radiotalasno uklanjanje je krajnje jednostavno i traje jedan sekund po fibromu, bez ikakvog bolnog osećaja pa nije potrebna nikakva anestezija.

Više o mekim fibromima i njihovom uklanjanju možete pogledati na sajtu drigorjeremic.com

Radiotalasno uklanjanje mekih fibroma - pre i posle Radiotalasno uklanjanje mekih fibroma - pre i posle

Viseće i seboroične bradavice

To su benigne izrasline na koži sa kojima se susrela gotovo svaka osoba, bilo iz ličnog iskustva ili na drugoj osobi. Najčešće se javljaju na vratu, u predelu pazuha, preponama, na gornjem delu trupa i očnim kapcima, i to najčešće kao mnogobrojni izraštaji. Obično su to u pitanju osobe oba pola srednjih godina i stariji. Kod dece je to ređa pojava.

Poslednja ispitivanja ukazuju, a to je bitan detalj u nastanku visećih bradavica, da se nakon ispitivanja pomenutih promena PCR tehnikom naišlo na prisustvo HPV virusa. Ova informacija je jako bitna, jer nam govori u prilog da je i mogućnost samostalnog širenja po telu sa jedne na drugu promenu (autoinokulacija) moguća. Upravo taj podatak nam objašnjava činjenicu da se njihov broj vremenom uvećava

Po najnovijim istraživanjima pojava keratoza i seboroičnih bradavica je usko genetski povezana, tako da pored virusa bitan faktor za njihovu pojavu predstavlja i genetska sklonost kože ka njihovom javljanju.

Kad govorimo o visećim bradavicama, moguće je bukvalno u roku od deset minuta ukloniti i više od 100 bradavica. Ukoliko su promene većih dimenzija i nezgodnih lokalizacija potrebno je dati lokalnu anesteziju.

Više o visećim i seboroičnim bradavicama i njihovom uklanjanju možete pogledati na sajtu drigorjeremic.com

Radiotalasno uklanjanje visećih bradavica - pre i posle Radiotalasno uklanjanje visećih bradavica - pre i posle

Hemangiomi / Spajder nevusi

HEMANGIOMI nastaju abnormalnom prolefiracijom endotelnih ćelija krvnih sudova i dele se na kapilarne i kavernozne hemangiome. Hemangiomi su najčešći tumori glave i vrata u dečijem uzrastu, tri puta češće kod devojčica nego kod dečaka. Najčešće su pojedinačni i dovode do estetskih i funkcionalnih poremećaja. U početku ih karakteriše brz i infiltrativan rast. Javljaju se pri rođenju ili nekoliko nedelja kasnije.

Ukoliko su manjih dimenzija, lečenje je moguće i bez anestezija uz pomoć radiotalasa.

SPAJDER NEVUSI su vaskularna malformacija kože nastala zbog greške u morfogenezi krvnih sudova. Paukoliko deformisani krvni sudovi su najčešće prisutni kod žena i dece, s tim što ni starije osobe muškog pola nisu pošteđene ovakvih promena na koži. Najčešće ih nalazimo na koži lica i trupa.

Centralni svetlo crveni punktum blago uzdignut iznad nivoa kože, koga u stvari predstavlja dilatirana arteriola od koje se u vidu paukovih nogu granaju prošireni kapilari, tako da celokupna vaskularna formacija imponuje kao pauk raširenih nogu, zbog čega je i dobila naziv (SPIDER NEVUS).

Promena kao takva nema uticaja na zdravlje, ali zbog svoje lokalizacije i izgleda predstavlja ozbiljan kozmetički problem. S obzirom da sa vremenom, ukoliko ne iščezne, promena progredira, uvećava se, menja boju od svetle ka purpurnoj i modroj što kod adolescenata može predstavljati jako frustrirajući fakror koji može izazvati i emocionalnu nestabilnost i nezadovoljstvo sopstvenim izgledom.

Kad govorimo o visećim bradavicama, moguće je bukvalno u roku od deset minuta ukloniti i više od 100 bradavica. Ukoliko su promene većih dimenzija i nezgodnih lokalizacija potrebno je dati lokalnu anesteziju.

Više o hemangiomima, spajder nevusima i drugim promenama na koži i njihovom uklanjanju možete pogledati na sajtu drigorjeremic.com

Radiotalasno uklanjanje spajder nevusa - pre i posle Radiotalasno uklanjanje hemangioma - pre i posle Radiotalasno uklanjanje hemangioma - pre i posle

USLUGE

PREVENCIJA KARCINOMA GRLIĆA MATERICE

 • najnoviji dijagnostičko-terapijski pristup u lečenju promena na grliću materice
 • kolposkopski pregled u dijagnostici HPV infekcije
 • radiotalsna loop excizija po metodi dr Igora Jeremića
Pročitajte više

TRUDNOĆA

 • 4D ekspertki ultrazvučni pregledi na najsavremenijem aparatu
 • rano utvrđivanje trudnoće
 • rano otkrivanje poremećaja u razvoju deteta
 • rano otkrivanje HPV infekcije kod trudnica (kondiloma i promena na grliću materice)
 • uklanjanje kondiloma u trudnoći najmodernijom radiotalasnom tehnikom dr Jeremića
Pročitajte više

GINEKOLOGIJA

 • dijagnostika i lečenje poremećaja ciklusa kod mladih devojaka
 • rešavanje problema policitičnih jajnika
 • dijagnostika i lečenje hormonskih poremećaja koji dovode do maljavosti, povećanja telesne težine i akni
 • ginekološko savetovanje za mlade
 • dijagnostika malignih i benignih tumora materice, jajnika i celog genitourinarnog trakta kod žena
Pročitajte više

GASTROENTEROLOGIJA

 • gastroenterološki pregledi vrhunskih stručnjaka sa medicinskog fakulteta u beogradu
 • gastroskopija u kratkotrajnoj opštoj anesteziji - bezbolno i stručno - tim profesora iz beograda
 • kolonoskopija u kratkotrajnoj opštoj anesteziji - bezbolno i stručno - tim profesora iz beograda
 • prevencija i rano otkrivanje čira na želucu, gastritisa, egzofagitisa, hijatus hernije
 • prevencija i rano otkrivanje karcinoma želuca
 • prevencija i rano otkrivanje polipa na debelom crevu, atipičnih krvarenja, hemoroida
 • prevencija i rano otkrivanje karcinoma debelog creva
Pročitajte više

UROLOGIJA

 • muški i zenski sterilitet
 • uklanjanje kondiloma kod muškaraca
 • rano otkrivanje i prevencija karcinoma prostate
 • lečenje seksualno prenosivih bolesti
 • rađenje kompjuterizivanog spermografa
 • ultrazvuk prostate
 • biopsija prostate pod kontrolom specijalne rektalne sonde
 • otklanjanje manjih deformiteta na muškim polnim organima
 • urološki ultrazvučni pregledi
Pročitajte više

ALERGOLOGIJA

 • alergo testovi na sve inhalacione alergene
 • alergo testovi na nutritivne alergene
 • dijagnostika i lečenje alergijskih bolesti
 • lecenje alergijskog rinitisa
Pročitajte više

KARDILOGIJA

 • pregledi vrhunskih kardiologa
 • ultrazvuk srca
 • holter pritiska
 • holter EKG
 • ergometrija - testovi opterećenja srca
 • prevencija infarkta miokarda
 • dijagnostika i lečenje hipertenzije
Pročitajte više

SPECIJALISTIČKI PREGLEDI

 • pregledi vrhunskih endokrinologa
 • pregledi vrhunskih reumatologa
 • pregledi vrhunskih hematologa
 • pregledi vrhunskih nefrologa
 • pregledi vrhunskih gastroenterologa
Pročitajte više

ENDOKRINOLOGIJA

 • endokrinoloski pregled
 • bolesti stitne zlezde
 • dijabetes
Pročitajte više

ONKOLOGIJA - ŽENE

 • prevencija karcinoma dojke
 • ultrazvučni pregled dojke
 • onkološki pregled dojke od strane vrhunskog onkologa sa instituta za onkologiju kliničkog centra srbije
 • ultrazvučni pregled štitne žlezde
 • ultrazvučni pregled abdomena
Pročitajte više

DERMATOLOGIJA

 • rediotalasno uklanjanje promena na koži po metodi dr igora jeremića
 • radiotalasno uklanjanje mladeža
 • radiotalasno uklanjanje keratoza
 • radiotalasno uklanjanje mekih fibroma i drugih benignih promena na koži
Pročitajte više

PREDSTA-
VLJAMO...

DR IGOR JEREMIĆ

 
Adresa
Poliklinika Jeremić,
Bulevar Crvene armije 152
(kod stare ekonoske škole)Telefoni
M: +381 62 435345 (10 - 20 h, sub. 10 - 16 h)
T: +381 26 651811 (10 - 18 h, sub. 10 - 16 h)